• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Dünyevileşme ve Gençlik

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Dünyevileşme ve Gençlik
Günümüzde çağdaş dünyanın getirdikleriyle birlikte iki sorunlu alan ön plana çıkmaktadır. Bunlar dünyevileşme ve gençlik.

Modern dünyanın bilimsel gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkardığı teknolojik yenilikler ve kapitalist tüketim tarzı her ne kadar hayatımızda konfor artışı sağladığından olumlu gibi görünse de ciddi krizlere neden olmaktadır. Teknolojik gelişmeler hayatı kolaylaştırıyor ama beraberinde farklı kültürleri de bilinçaltı dayatarak değerlerimizi dejenere ediyor.

Günümüzde sıkça rastladığımız dünyanın yeraltı ve yerüstü kaynaklarının çılgınca tüketilmesi sonucu bir o yana bir bu yana savrulmuş yaşam tarzının ortaya çıkardığı yeni insan modeli, önemli bir problemdir. Çünkü bu yaşam tarzının ürettiği teknoloji, dünyanın en ücra köşelerine taşınıyor. Ancak beraberinde batılı kapitalist yaşam kültürünü de sinsice hayatımıza yerleştiriyor. Bu da ahlaki erozyona, kişisel ve toplumsal yozlaşmalara neden oluyor.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim