RESSAMLARIN yaptığı sanatçı portreleri benim her zaman ilgimi çekmiştir.
Çünkü bir sanatçının bir başka sanatçıyı resme getirmesi, onun hem sanat anlayışını hem meslektaşını algılayışını hem de portre sanatındaki yorum anlayışlarını gösterir.
Sami Gedik’in Buluşma adını taşıyan portreler sergisi Peker Sanat Galerisi’nde açıldı.
Aynı zamanda Peker Sanat Galerisi’nin ve galerinin sahibi Erhan Peker’in danışmanı olan Sami Gedik’in portre çalışmalarındaki başarısı, onun tuvale getirdiği ressamları, sanatçıların portrelerini yapmadan evvel gerek kendilerini gerek eserlerini incelemesinden geliyor. Bu da izleyiciyi etkiliyor. Hele ki ben birçoğunu tanıdığım için, Gedik’in yaptıklarını ayrıca beğendim.
Sergide kimlerin tablosu yapılmış.
Balaban, Fikret Otyam, Turan Erol, Burhan Doğançay, Duran Karaca, Mustafa Ayaz, Zafer Gençaydın, Yalçın Gökçebağ, Hasan Pekmezci, Habip Aydoğdu, E. Yıldız Doyran, Lütfi Özden, Erhan Peker.
Serginin kataloğunda resimleri olan sanatçıların, ressam hakkındaki yazıları, tablolara farklı bakmamızı sağlıyor.
* * *
Yazının devamı için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25798761.asp































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.