• İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Konya 8 °C
  • Sakarya 14 °C
  • Şanlıurfa 16 °C
  • Trabzon 16 °C
  • Gaziantep 11 °C
  • Bolu 9 °C
  • Bursa 15 °C

Doğan Hızlan'dan: Sanatçı portreleri

Doğan Hızlan'dan: Sanatçı portreleri
RESSAMLARIN yaptığı sanatçı portreleri benim her zaman ilgimi çekmiştir.

dogan-hizlan-2RESSAMLARIN yaptığı sanatçı portreleri benim her zaman ilgimi çekmiştir.

Çünkü bir sanatçının bir başka sanatçıyı resme getirmesi, onun hem sanat anlayışını hem meslektaşını algılayışını hem de portre sanatındaki yorum anlayışlarını gösterir.
Sami Gedik’in Buluşma adını taşıyan portreler sergisi Peker Sanat Galerisi’nde açıldı.
Aynı zamanda Peker Sanat Galerisi’nin ve galerinin sahibi Erhan Peker’in danışmanı olan Sami Gedik’in portre çalışmalarındaki başarısı, onun tuvale getirdiği ressamları, sanatçıların portrelerini yapmadan evvel gerek kendilerini gerek eserlerini incelemesinden geliyor. Bu da izleyiciyi etkiliyor. Hele ki ben birçoğunu tanıdığım için, Gedik’in yaptıklarını ayrıca beğendim.
Sergide kimlerin tablosu yapılmış.
Balaban, Fikret Otyam, Turan Erol, Burhan Doğançay, Duran Karaca, Mustafa Ayaz, Zafer Gençaydın, Yalçın Gökçebağ, Hasan Pekmezci, Habip Aydoğdu, E. Yıldız Doyran, Lütfi Özden, Erhan Peker.
Serginin kataloğunda resimleri olan sanatçıların, ressam hakkındaki yazıları, tablolara farklı bakmamızı sağlıyor.

* * *

Yazının devamı için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25798761.asp

 

 

 

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim