• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Konya 19 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 19 °C
  • Bursa 21 °C

İbrahim Karagül: Gazze’deki “soykırım” Neden Sudan’a taşındı?

İbrahim Karagül: Gazze’deki “soykırım” Neden Sudan’a taşındı?
“İsrail-BAE” Sudan’a yerleşirse, Türkiye ve ortaklarını vuracak. Bu “omurga”yı kırarlarsa Türkiye’nin orada işi biter. İsrail’le her yerde savaş halindeyiz!

Gazze’deki soykırımın yol açtığı coğrafi travma ile yüzleşirken bu sefer Sudan’da benzer vahşet örnekleri başladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetiminde ve İsrail destekli Hızlı Destek Güçleri (RSF) adlı terörist grup, Güney’deki El Feşir’i ele geçirince kitle katliamlarına başladı.

İnsanlar diri diri toprağa gömülüyor, toplu infazlar yapılıyor, sivilleri bölgeden sürmek için inanılmaz barbarlıklar sergileniyor. Hiçbir devlet ve insanlık kuralı tanımayan bu çeteler, Gazze’deki uygulamaları aynen Sudan’ın güneyine taşıyor.


ALTIN, PETROL, GAZ İÇİN SOYKIRIM!

“Soykırımın Küreselleşmesi”nin ikinci örneğine Sudan’da tanık oluyoruz. Ve hiçbir güç, ülke, “uluslararası kamuoyu” dediğimiz inisiyatif alanı bu duruma müdahale edemiyor, etmiyor. Afrika’da “insan ucuzluğu”nun en hazin örneğini 21. yüzyılda bir kez daha yaşıyoruz.

Daha önce Güney Sudan’ı koparanlar, Sudan’ı denetim altına almak, bu olamıyorsa ikinci kez bölmek, Darfur bölgesini koparmak için başlattıkları iç savaş, yıllardır bu büyük ülkeyi, bu güzel insanların ülkesini yok etti. Bölgenin en güçlü ülkesini tüketti, harabeye çevirdi.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahim-karagul/gazzedeki-soykirim-neden-sudana-tasindi-israil-bae-sudana-yerlesirse-turkiye-ve-ortaklarini-vuracak-bu-omurgayi-kirarlarsa-turkiyenin-orada-isi-biter-israille-her-yerde-savas-halindeyiz-4765187

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim