• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Doğu’daki babanın yedinci oğlu…

Doğu’daki babanın yedinci oğlu…
"Tarifsiz bir “vefa” portresi gibi bu dünyadan geçen Sezai Karakoç; şiirlerinde, fikirlerinde, yaşayışında ve sokaklarda her an karşılaşabileceğiniz hâliyle ortaya koyuyordu bunu." Muhammed Öylek yazdı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden İsmet Özel, Sezai Karakoç’u “Modernleşen Türk şiirinin en bilge şairi ve toplumun atardamarı” olarak tanımlar. Üstad Sezai Karakoç’u tanımlayan en güzel ifadelerden biridir.

Annesinin ifadesiyle Karakoç, “Gülan” yani Mayıs ayında dünyaya geldi. Bir dönem Elazığ’ın Maden ilçesinde de yaşayan Sezai Karakoç, ilk sanat algılarını burada kazandığını söyler. Daha sonra ailesiyle Kahramanmaraş’a taşınan Sezai Karakoç, o yılları şöyle anlatır: “'Maraş çocuk yüreğimin ateş aldığı yer, belki ondan öncesi bir rüyaydı, bu ateş Maraş’ta yanmaya başladı.”

Maraş’ın ardından Gaziantep’e taşınan Karakoç, burada gördüğü lise eğitiminin ardından üniversite eğitimi için Ankara’ya gelir. Yakın dostu Cemal Süreya ile aynı sınıfı paylaşan Karakoç, daha sonra 16 yaşında mektup yazdığı Necip Fazıl Kısakürek ile tanışır ve Yakın Doğu’da yazmaya başlar. 

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/dogudaki-babanin-yedinci-oglu-h44708.html

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim