• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Dünya Dönüyor, Ortaokul Bitiyor

Dünya Dönüyor, Ortaokul Bitiyor
Uzun günlerde okul sonrası babama yardım eder un, küspe buğday satardım. İhtiyar amcalar bana acımaz, beni iki yüz kilogramlık çuvalların altına sokarlardı, belki de ondan boyum bir seksen ikide kaldı.
 Bisiklet yarışlarımız, piknik ve yayla seferlerimiz şimdilik kalsın.

Köyün en güzel yerine kondurmuşlardı okulumuzu. Okul dedimse ilkokul tabi. Eskiden köylerde ortaokul filan olmazdı. Sade iki derslikli ama beş sınıf eğitim görürdü, bazı sınıflar birleştirilmişti.

Evli olan öğretmen lojmanda, bekâr olan öğretmenlerse eve dönüştürülmüş olan öğretmenler odasında kalırdı, usul böyleydi.

Okulun hemen yakınından çıkan kaynak su, ilkbaharda çoğu zaman kendi yoluna sığmaz, yolumuzu yoluna katardı. Çoğu zaman ayakkabılarımızı çıkartarak oradan geçmek zorunda kalırdık. İşte bu sevdalı, şaşkın dere; her gün, her saat okulumuzu ve öğrencilerini en güzel melodilerle selamlardı. Öğrencilerde uzun ince yola revan olurdu. Şairin teşbihindeki “Başını taştan taşa vurup gezen âvâre su”ya, kavaklardaki kuşların enstrümanları eşlik ederdi. Bize de bilet almadan, saatini beklemeden dinleme ve seyir zevki kalırdı. Ne güzel günlerdi çocukluğumun mazideki o günleri. Yine baharın habercisi yumurtadan çıkan civciv misali ressamın tuvaline sığmayan çiçekler birbiri ardınca açar, arılara ve böceklere davetiye çıkartırdı. Yarım saatlik teneffüslerde oyunların içinde kaybolurken bu güzelliklerin hakkını vermeyi de ihmal etmezdik.

Devamı: https://www.insaniyet.net/dunya-donuyor-ortaokul-bitiyor/

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim