• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Dünyamızda kağıda o kadar az yer kaldı ki...

Dünyamızda kağıda o kadar az yer kaldı ki...
Bugün e-kitap meselesini daha fazla konuşuyor olmamızın bazı nedenleri var. Bunlardan bir tanesi daha sosyal, diğeri ise sektörün geçirdiği bir dönüşüm ile ilgili... Mehmet Erken yazdı.

Yayın dünyası alttan alta gelen bir dalga olarak e-kitabı konuşuyor, tartışıyor. Acaba yayılacak mı? Eski kitaplar tahtını kaybeder mi? Türkiye için istatistikler, durumun basılı kitap açısından çok da korkulacak düzeyde olmadığını söylüyor. Zaten bu nedenle bu tartışmaların da bir kısmı ithal nitelik taşıyor diyebiliriz. Ama burası, bizim ilgilenmeyeceğimiz kısım.

Şimdilik elimizde idefix.com ve babil.com gibi bu işe yatırım yapan firmalar mevcut. Kısa bir araştırmada, idefix’in bir dönem genel müdürlüğünü yapmış Mehmet İnhan ve babil.com'un kurucusu Mehmet Ali Çalışkan isimlerinin Türkiye’de e-kitap denilince öne çıkan isimler olduğunu görebilirsiniz. M.Ali Çalışkan, Babil ve Calibro markalarını halen idare ediyor, Mehmet İnhan ise idefix’den sonra insanların online olarak kitaplarını yayınlayabileceği bir platform olan publitory.com'u kurdu. Bu platform halen beta olarak işlemekte. Biz tartışmanın isimlerini ve öncülerini saysak çok büyük çoğunluk halen normal kitaplarını almaya devam ediyor.

Fakat halen çok yaygınlaşmamış olsa da bugün e-kitap meselesini geçmişe göre daha fazla konuşuyor olmamızın ve bundan sonra da muhtemelen çok daha fazla konuşacak olmamızın bazı nedenleri var. Bunlardan bir tanesi daha sosyal, diğeri ise sektörün geçirdiği bir dönüşüm ile ilgili.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/polemik/dunyamizda-kagida-o-kadar-az-yer-kaldi-ki-h21808.html

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim