• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Dünyayı değiştiren sıra dışı bir Müslüman: Muhammed Ali

Dünyayı değiştiren sıra dışı bir Müslüman: Muhammed Ali

Dünyanın en eski üniversitesini kimin kurduğun hiç merak ettiniz mi?”, “Jan Dark dışında bir kadın komutanın varlığından haberdar mısınız?” bu sorular ve daha nicelerinin cevabı, Murat Ülker'in önsözüyle Burhana Islam’ın kaleme aldığı ve göz alıcı illüstrasyonlarla süslenmiş “Dünyayı Değiştiren Sıra Dışı Müslümanlar” kitabında minik okuyucularını bekliyor.

Bangladeş’te doğan ve Newcastle’da yetişen Burhana Islam, ortaokul öğretmenliğinin yanında, çocuk edebiyatı yazarlığı yapıyor. Son kitabı, “Dünyayı Değiştiren Sıra Dışı Müslümanlar” ile dünya tarihine iz bırakmış Müslümanların hayatlarını ilginç bilgiler eşliğinde anlatıyor. “Kim ne derse desin Müslümanlık tarihi zengindir, hatıralarla doludur” diyen Islam, “Dünyayı Değiştiren Sıra Dışı Müslümanlar” kitabını bugüne kadar ders verdiği tüm öğrencileri, yeğenleri, kuzenleri ve kardeşleri için kaleme aldığını söylüyor. Özellikle dünyanın birçok yerinde ayrımcılığa uğrayan genç Müslümanlara ilham olmayı dileyen Islam, “Kendinizi yalnız, dışlanmış ve büsbütün yitik hissettiğinizde, tüm dünyanın size karşı olduğunu düşündüğünüzde bu kitabın sayfalarını karıştırın. Buradaki kahramanlarda kendinizden birer parça bulduğunuzu göreceksiniz” diyor.

Yazarın kitaba dair kaleme aldığı bilgi notunda şu ifadeler yer alıyor:

“Bu hayat hikâyelerini bugüne kadar ders verdiğim tüm öğrencilerim, yeğenlerim, kuzenlerim ve kardeşlerim için kaleme alıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun aynı dini paylaştığım manevi ailem için kaleme alıyorum. Bu sizin için.

 Kendinizi yalnız, dışlanmış veya büsbütün yitik hissettiğinizde, tüm dünyanın size karşı olduğunu, gidecek bir yeriniz, ait olduğunuz bir toprağınız olmadığını düşündüğünüzde bu kitabın sayfalarını karıştırın. Buradaki kahramanlarda kendinizden birer parça bulduğunuzu göreceksiniz.

 Kim ne derse desin Müslümanlık tarihi zengindir, hatıralarla doludur. Güçlü liderlerin, büyük düşünürlerin, yetenekli savaşçıların izinden yürüdüğünüzü hiçbir zaman unutmayın. Bizler birer araştırmacı ve kâşifiz. Öğrenci ve öğretmeniz. Savaşan ve inananız ve daha niceleriyiz... Bu yüzden pes edemeyiz. Ne kadar zorlanırsak zorlanalım, umudumuzu kaybedemeyiz. Yolumuza köprüler yerine duvarlar örülse de aramıza sevgi değil nefret tohumları ekilse de hakkımızda yalanlar ve iftiralar ortaya atılsa da bu yoldan dönemeyiz. Müslümanız, Müslümanlığımızdan ödün vermeyeceğiz. Kendimizi her geçen gün geliştirecek ve bu dünyada iz bırakacağız. Unutmayın ki bizler yüceyiz, aklımıza koyduğumuz her şeyi başarabiliriz, bizi kalıplara sokmaya çalışanların kalıplarına sığmayız. İnanın; inanın ki güzel günler çok yakındır.”

Murat Ülker ise “Her kahramandan bir şey öğrenmek” mottosuyla yazdığı önsözde kitabın içeriğine ve yazarının çabasına farklı açılardan dikkat çekiyor:

“Burhana İslam Bangladeş'te doğmuş, Newcastle'da yetişmiş, Newcastle Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okumuş, şu an Manchester'ın bir banliyösünde yaşayan bir ortaokul öğretmeni. Aynı zamanda yazarlık yapıyor. Burhana İslam dünyaya iz bırakmış Müslümanların öykülerini ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin anlayacağı dilde kaleme almış, bu öyküler resimlenmiş ve ortaya gençlerin yararlanacağı, ilham alacağı çok güzel bir eser ortaya çıkmış. Bu eser şu an İngiltere'de kendi kategorisinde çok satan kitaplar arasında yer alıyor. Ayrıca İngilizce öğrenen yabancı öğrenciler için de özel bir baskısı kaynak kitap olarak kullanılıyor. Belirtmeden geçmeyeyim, içeride anlatılan birçok öyküyü bilmeme rağmen Burhana İslam'ın anlatımıyla yeni şeyler öğrendim, bir çizgi roman gibi severek okudum.

Burhana İslam içinde büyüdüğü ve yaşadığı çevrenin de etkisiyle yazar notunda, "Kendinizi yalnız, dışlanmış veya büsbütün yitik hissettiğinizde, tüm dünyanın size karşı olduğunu, gidecek bir yeriniz, ait olduğunuz bir toprağınız olmadığını düşündüğünüzde bu kitabın sayfalarını karıştırın. Buradaki kahramanlarda kendinizden birer parça bulduğunuzu göreceksiniz," diyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/dunyayi-degistiren-sira-disi-bir-musluman-muhammed-ali-h47478.html

Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim