• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ege Üniversitesinde İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy sempozyumu yapılacak

Ege Üniversitesinde İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy sempozyumu yapılacak

İstiklal Marşımızın 100. Yılında; TBMM’nin “2021 yılını İstiklal Marşı Yılı” ilân etmesi münasebetiyle Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi (EÜ), E.Ü. Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğinde “Kabulünün 100. Yılında Uluslararası İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy Sempozyumu”  gerçekleştirilecek.

18-19 Haziran 2021 tarihlerinde dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden çok sayıda akademisyen, yazar, tarihçi ve bilim insanının konuşmacı olarak katılacağı program Covid-19 salgını nedeniyle zoom üzerinden çevrim içi olarak yapılacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet BUDAK ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN’ın  Onursal Başkanlığını yaptığı sempozyum bildirileri daha sonra kitap olarak da yayınlanacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet BUDAK, E.Ü. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf AYÖNÜ, E.Ü. Türk Dünyası Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Nadim MACİT, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet DOĞAN ve  Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak programda belgesel gösterimleri de olacak.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin ev sahipliğinde yapılacak olan ‘Kabulünün 100. Yılında Uluslararası İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy Sempozyumu’nun sonunda değerlendirme oturumu da gerçekleştirilecek.

                                                                                                             Mahmut Erdemir

sempozyum-1.jpgsempozyum-2.jpgsempozyum-3.jpgsempozyum-4.jpgsempozyum-5.jpgsempozyum-6.jpgsempozyum-7.jpg

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim