• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Eğitimde E-Pedagoji Dönemi

Eğitimde E-Pedagoji Dönemi
E-pedagoji nedir? sorusuyla başlayacak olursak; dijital bilgi ve iletişim teknolojisi imkanlarının kullanan ve dijital neslin öğrenme tercihlerini karşılayan öğretim yaklaşımları olduğunu söyleyebiliriz.
  Dijital Pedagoji ise, dijital araçların eğitim bağlamında salt kullanımına değil, anlamlı pedagojik değişim için kullanılmasına işaret eden bir kavramdır.

Dijital pedagoji, okullarda öğrencilerle olan fiziksel sınıflarda teknolojik araçların kullanımından ziyade, online derslerde ders işleyişi ve insan davranışlarını, ihtiyaçları algılamakla alakalı bir durumdur. Dijital pedagoji, sadece bilgi aktarımı yapmaktan ziyade öğrencilere kendilerini ifade edebilecekleri imkanlar sunma, diyalog ve tartışma alanları yaratma, yansıtıcı düşünce becerilerini devreye sokma ile alakalıdır ve bu olmadan eğitim- öğretimin gerçekleştirilmesi pek mümkün değildir. Uzaktan eğitime yeniden dönüşle birlikte, dijital araçları kullanmanın yanı sıra bu araçların anlamlı pedagojik değişim için kullanılması daha da önem kazanıyor.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/08/30/2484/

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim