• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Elif Burçak, Ziya Osman Saba’yı Anlamak

Elif Burçak, Ziya Osman Saba’yı Anlamak

1910 senesinin Mart ayında kalabalık bir ailede ve yine kalabalık bir ev içerisinde heyecanla beklenen ve annesinin güçlüklerle doğurduğu ve hayatı ışıklarla, heyecanla, umutlarla olması umuduyla adının Ziya koyulmasının uygun görüldüğü fakat bakacak olursa birçok zorlukla karşılaşacak ve hikayelerinin bilhassa şiirlerinin bu zamanlara kadar geleceğinden bir haber dünyaya gelen, Servet-i Fünun ihtişamı arasında altın gibi parlayan biricik şairimiz Ziya Osman SABA.

İstanbul’da dünyaya gelen ve hayatına bakacak olursak şayet, Beyoğlu’na yakışacak bir karaktere sahip olduğu için Beyoğlu’nda doğduğunu tahmin ettiğim şair. Annesini 8 yaşında iken kalp hastalığı yüzünden kaybedeceğinden habersiz anneannesinin evinde kocaman bir ailede her çocuk gibi mutlu bir yaşam sürdürmüştür.

Ziya Osman Saba - Biyografya

8 yaşına bastığında annesinin ölümü ona daha çocukken hayatın gerçeklerinden ufak bir kesit sunmuş ve böylelikle bu durum şairlik hayatına ve edebi kişiliğine oldukça yansımıştır. Fakat eminiz ki annesini kaybetmesi onu çocuk yaşında akranlarından birkaç adım daha öne atmış ve o zamanda yetişen şairlerin aksine daha olgun bir yapıya bürünmüştür. Zira ölümün insandan götürdüğü şeyler kadar getirdiği birçok şey de vardır.Ve Ziya bunların hepsini öğrenecektir.

Devamı: https://www.izdiham.com/elif-burcak-ziya-osman-sabayi-anlamak/

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim