• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Elif Mert: Suyun Ruhunu Dinlemek

Elif Mert: Suyun Ruhunu Dinlemek
İçtiğiniz suyu hiç düşünmez misiniz? Onu bulutlardan siz mi indiriyorsunuz; yoksa onu indiren biz miyiz?

Dileseydik onu içilmesi mümkün olmayan tuzlu, acı bir su yapardık. Öyleyse şükretmeniz gerekmez mi?" (Vakıa Süresi, 68-69-70)

Yazar Mustafa Kaya'nın "Su Kanunu" isimli kitabıyla suyun değerini derinlemesine anlıyor, suyun yeryüzünde yaşamı sürdüren kutsal bir varlık olduğunu fark ediyorsunuz. Topraktaki tohum su almadan filizlenmiyor, bu da yaşamın oluşumunu ateşleyen şeyin su ruhu olduğunu gösteriyor.

Su, dünyanın büyük bir kısmını ve insan vücudumuzun büyük bir kısmını oluşturur; fakat bu şaşırtıcı elementin sırlarını gerçekten biliyor muyuz?

Tarımdan fabrikalara ve hidroelektrik enerjiye kadar suyu her gün milyonlarca farklı şekilde kullanıyoruz. Ancak su, doğanın bilinen tüm fiziksel yasalarının dışında hareket ediyor.

Küresel iklim değişikliğinin yaşandığı bir dönemde suyun gizemini anlamak kritik önem taşıyor. Her canlının hayatta kalabilmesi için ona ihtiyacı vardır. Onun işlevi ve kapasiteleri konusundaki bilgisizliğimiz, onun niteliğini kötüye kullanmamıza ve potansiyelini unutmamıza yol açıyor Su Kanunu; suyun kapasitesine tanık olacağınız, aydınlanmış bilgileri ve manevi taraflarını ortaya çıkaracağınız bir keşif yolculuğudur.

Bu keşif, insan hesaplamalarının ötesine geçiyor; güneş sistemlerinin ve galaksilerin ötesine, yaşamın anlamı ve kaynağına kadar…

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/suyun-ruhunu-dinlemek-k6149.html

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim