• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Konya 19 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 19 °C
  • Bursa 21 °C

Engin Ardıç'ddan:Ayy çankaya'ya genemi paşa?

Engin Ardıç'ddan:Ayy çankaya'ya genemi paşa?
Bekliyordum, ne zaman ortaya atacaklar diye... Paşa içeriden çıkar çıkmaz hemen başladılar: "İlker Başbuğ cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olsun" diyorlar.


Bunlar böyle yaparlarsa, ister Erdoğan olsun ister Gül daha birinci turda seçilir, 10 Ağustos'ta bu iş biter, 24 Ağustos'ta ikinci tura gerek bile kalmayabilir.
Peki tek aday üzerinde anlaşırlarsa? Paşanın kalabalık omuzu onları birleştirecek bir unsur olabilir mi?
Olabilir, çünkü CHP de MHP de sonuçta İttihat ve Terakki'nin mirasçılarıdır ve bir "emekli bürokrat aday" onların ruhlarına da, sicillerine de, geçmişlerine de, bugünlerine de uygundur. Hele asker olsa tadından yenmez.
Böylece ortaya "halkın adayı" ve "bürokrasinin adayı" olarak iki kişi çıkar.
Ve paşa seçimi kaybeder!
Belki ikinci tura kalmayı başarabilir ama sonuçta kazanamaz.

 

 

Yazının devamı için:http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2014/03/09/ayy-cankayaya-gene-mi-pasa

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim