• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Erbay Kücet: Direnişin Destanı: İstiklâl Marşı

Erbay Kücet: Direnişin Destanı: İstiklâl Marşı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti’nin ortaklaşa verdikleri önerge ile ‘İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a geçici madde eklenerek 2021 senesinin "İstiklal Marşı Yılı" olması kanunlaştığı haberi sonrası yazımızın konusu da belirlendiğinde notlarıma göz attım.  Kim tarafından söylediğine dair bir işaret olmaksızın tırnak içerisine aldığım “İstiklâl Marşı Akif’in mümtaz Türk Milleti’ne 20. Asrın bütün canavarlarının kükremesine karşılık verdiği iman dolu bir metindir. Bir manifestodur, başkaldırıdır” ibaresini aynen alıyorum.

Bu kanunla birlikte sene içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere kamu kurumlarımız 12 Mart 1921 tarihinde milli marşımız olarak kabul edildikten sonra adı konulan İstiklal Marşı’mızın önemine binaen etkinlikler düzenleyeceklerdir. Malumunuz İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda farklı kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı çalışmalara TBMM Başkanlığı adına katılır, görüşlerimizi serdederdim. Türkiye Yazarlar Birliği’nin hassasiyetini, özverisini ve çabasını bildiğimizden takdir ve tebriklerimi sıcağı sıcağına söylerdim. Kanun sonrası zorunlu ama sorunlu duruma sokulduğunda şahitlik ettiğim kutlama törenlerinde ‘keşke resmileşmeseydi, eskiden daha samimiydi’ dediğim konuyu burada tartışacak değilim. TBMM de grubu bulunan tüm partilerin ortak kararıyla kanunlaşan 2021 yılının ‘İstiklâl Marşı Yılı’ olarak kanunlaşmasından vatandaş olarak sevindiğimi ifade ediyorum.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/direnisin-destani-istiklal-marsi--3878/

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim