• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Erbay Kücet: Tarık Buğra'yı Hatırlayanlar

Erbay Kücet: Tarık Buğra'yı Hatırlayanlar
Belediye başkanları seçim atmosferinde gökteki yıldızları indirme vaatlerini çabuk unutur.

Asli görev kabul ettikleri yol, asfalt, kaldırım, oyun alanı, alt yapı işleri, dinlenme alanları, ağaç dikimi, ulaşım vs. işlerle uğraşırlarken sınıfta kalırlar ve müsebbibi olarak en kolayını bulup yani mevcut iktidara fatura ediverirler. Kültürel eserlerin korunmasında yetkileri olduğunu bildiğimiz belediyelerin imkânlarının azlığından bazı işleri yapamadıklarını mazeret olarak kabul edebiliriz.

 

Belediyelerin kültürel çalışmalarının önemli olduğunun altını çizerken,  vatandaşımızın bilgilendirilmesine yönelik yaptıkları ve ettiklerinden ötürü muhabbetlerinin daim olacağı da aşikârdır. Belediyelerin halk eğitimine yönelik yaptığı çalışmalar, sanata katkısı, eğitime desteği ve kültür ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetleri malî imkânları yeterli olmasa da vermesi önemlidir.

Bu konularda yaptıkları hizmetlerin merkezi yönetimle ortaklaşa yürütülmesi, hükümetin gözetim ve denetimi ile kamu dışı şahıslar, özel ve sivil toplum kuruluşlarınca yerine getirilmesinin de önemli olduğunu ayrıca ifade etmek isterim.

Belediyelerin bir kısmının kültür ve sanata bakışlarının ‘Ne gereği var, halkın başka ihtiyaçlarının karşılanması lazım’ diyerek asli görevlerinden uzaklaşırken milletinin inanç ve kültürel değerleriyle barışık belediyelerin kültürümüze sanata katkı sağladıklarını bilenlerdeniz.  Belediyelerin yaptığı güzel çalışmalar neticesinde geleneksel sanatlarımızın yaşatıldığını takdir ederek örnek gösterebiliriz.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/ankaralama/

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim