• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ergün Diler: Aynı hat

Ergün Diler: Aynı hat
CHP lideri, Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Başkan'la görüştü. Herkes için sürpriz bir görüşmeydi. Kemal Bey, ziyaret öncesi ve sonrası Başkan ERDOĞAN'ı hedef alıyor ve "MERKEZ BANKASI'NIN KURUMSAL KİMLİĞİNE SAYGI GÖSTERMELİ!" diyordu.

"Görüşme neden yapılıyordu?", "Ne gerek vardı?", "Amaç neydi?" gibi sorulara belki başka bir yazıda cevap ararız. Önemliydi çünkü! CHP adına ciddi bir hamleydi. Haftayı bitirirken, Kemal Bey'in geçtiğimiz günlerde sözünü ettiği "SİYASİ SUİKASTLAR" olabilir çıkışına odaklanmak istiyorum. Kemal Bey'e duyum nereden, nasıl geldi bilemiyoruz tabii. Ancak işaretler NEGATİF GELMEYE başladı! Açalım biraz... Raoul Wallenberg, Nazi Almanya'sını yaşamış bir isimdi. NAZİLER'in postal sesleri altında inleyen Avrupa'da cesur bir figürdü. Macaristan'a DİPLOMAT olarak koştu. İsveç pasaportu vardı. BUDAPEŞTE'de özel elçi olarak hizmet veriyordu! Yahudiler'e koruyucu pasaportlar dağıtıyordu. İnsanları ölüme giden yolculuktan çekip alıyordu. Kimine göre bu sayı 100 bini bulmuştu. Pasaport verdiği Yahudiler'i alıp İsveç'e yolladı. İkinci Dünya Savaşı sırasında resmen kahramanlık yapıyordu. Masum insanları HİTLER'in zulmünden kurtarıyordu... Günde 12 bin Yahudi Auschwitz'e gönderilirken, Wallenberg hızla sahte İsveç pasaportlarını Yahudiler'e dağıtmaya başlayıp hikayesini yazıyordu. İsveç elçiliğinin yakınlarında tam 30 binayı İsveç koruması altına alarak ilk adımını atıyordu! Yüzlerce, binlerce aileyi yok olmaktan kurtaran isimdi! İngiliz siyasetçi, David Amess de Raoul Wallenberg hayranıydı. Wallenbergler çok ünlü, çok köklü bir aileydi. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2021/10/16/ayni-hat

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim