• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ergün Diler: Mesaj kime?

Ergün Diler: Mesaj kime?
ÇOK yazdım. Şimdi başa dönmek istemiyorum. Konu geldi SOROS'a dayandı. KADİFE DEVRİMLER'in RENKLİ DEVRİMLER'in mimarı bir anda geldi iç siyasetin merkezine çöktü!

Kim kimdi? Kim kime destek veriyordu? Kim kiminle yürüyordu? Değişen dengeler arasında bunlara cevap verme çok da kolay değil. Kafa karışıklığını gördüğüm için kenarından dokunmak istiyorum. SOROS'un AK PARTİ ile ilişkileri güncellenmekte! Doğru. Her parti ile vardır. SIR da değil bunlar. Dengeler değiştikçe kulvarlar da değişir. Hayatın olağan akışına uygundur olan biten... İsimler üzerinden gitmek istemem. Ancak Erdoğan AK PARTİ ile yola çıktığında birlikte yürüdüğü pek çok arkadaşının GİZLİ BİR KOALİSYONU oluşturduğunu bilmiyordu. Aynı kulvarda yetişmiş olmak, aynı değerlere sahip olmak ve AYNI SİYASETİ YAPTINIĞIZ ANLAMINA GELMİYORDU. AK PARTİ'nin kuruluşu ve ilk yılları, ORGANİZASYON GÜCÜ ERDOĞAN'ı sürüklüyordu. BAŞBAKAN da olsa PARTİNİN başka dinamikleri vardı. O dönem Erdoğan'ın güçlü bir örgütlenmesi yoktu. Aksine güçlü bir örgütlenmenin Erdoğan'ı vardı! Kabaca 2013'e kadar durum böyleydi! Sonra İÇİNDE ayrışması zorunlu olan AK PARTİ bünyesinden farklı tonları çıkardı ve beklenen ayrılıklar gerçekleşti.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2021/10/27/mesaj-kime

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim