• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Eylül 2020 dergilerine genel bir bakış-3

Eylül 2020 dergilerine genel bir bakış-3
Temmuz Dergisi’nden güz hâlleri

46. sayısı ile karşımızda Temmuz Dergisi. Güze yakışan bir kapak ile selamladı okurlarını dergi. İlk söz giriş yazısından;

“Eylül geldi geçiyor. Yazdan kalanların toplandığı bir hatıra heybesidir Eylül. Gitmelerin anasıdır. Göç onunla başlar. Bir obanın kışlağa göçmesi gibi dolaklarını toparlar. Sonra gazeller arasından sürüyerek atlılarını göçer gider.

Eylül'ün aynaları yoktur. Aynaların da vefası yoktur. Eylül'le başlar geceler demlenmeye. Yaz bütün ışıklarını söndürmeye hazırlanır. Sonra aynalar siler yüzlerini unutuşlara doğru.

Herkesin yüreğinde sarı kahve bir gazel okudur Eylül ne de olsa. Acıdan çok hüzün verir. Yaprağın atası, ağacın örtüsü, yazın vedası, kışın kapısı, dağın türküsü, suyun sessizliğidir Eylül. Hep bir şarkıya gebedir. Yazı kovmak, onun koltuğunu kurulmak, rengini sermek, ihtişamını ilan etmek için.

Aynaların vefası yoktur. Onlar aldığını vermez başka mevsimlerde. Derdi dertle karşılar sevinci sevinçle. Sonra unutur hepsini. Geri döner. Aynalar Eylül'e benzer biraz da. Eylül de aynalara. Hep gitmeleri, silinmeleri, hatırlanışları salık verirler.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/eylul-2020-dergilerine-genel-bir-bakis-3-makale,1948.html

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim