Kabataş’ta yaşanan darp ve taciz olayına daha doğrusu olay anına ait olduğu iddia edilen görüntülerin ortaya çıkartılmasıyla Türkiye, genç bir annenin isminin, yaşadıklarının ve duygularının üzerinden bir kez daha çok sert bir tartışmaya girdi.
Olay, çevre duyarlılığıyla başlayan masumane bir tepkiselliğin ülke tarihinde benzeri görülmemiş bir provokasyonla tüm Türkiye’ye yayıldığı Gezi günlerinde yaşandığı için siyasi bağlamda konuşulması kaçınılmaz. Ama unutulmamalı ki olayın merkezinde bir insan var. Bu olayın mağduru! Hakarete uğrayan, darp edilen, taciz edilen ve yanındaki 6 aylık bebeği hırpalanmış bir anne o!
Olaydan 5 gün sonra alınan adli tıp raporunda kendisindeki ve bebeğindeki darp izleri hafiflemiş de olsa belgelenmiş. Görüştüğü üç kadın gazeteci Elif Çakır, Balçiçek İlter ve Halime Kökce mağdurun yaşadığı travmaya da, fiziki hasara da şahitlik etmiş.
Lakin o günlerde olduğu gibi bugün de sırf bir siyasi partiye muhalefet etmek için hakikati deforme etmekte, toplumsal barışı zedelemekte beis görmeyenler, şimdi de manidar bir zamanlamayla ortaya çıkarılan görüntülerde olay görünmüyor diye mağdurun beyanını, darp raporunu çöpe atmakta, gazetecileri linçe kalkışmakta.
Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/kabatas-ve-insanliktan-dusus/yazi-844756































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.