• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Faik Öcal: Khaled Hosseini’nin Uçurtma Avcısı

Faik Öcal: Khaled Hosseini’nin Uçurtma Avcısı
Beni en çok hizmetçi olman yaraladı Hasan. Hizmetçiydin ve alt sınıftaydın, ezilmeye mahkûmdun. Bizim verdiğimizi yiyecektin, giy dediğimi giyecektin.

 Biz sana ne verirsek onu kabul edecektin. Bense dünyanın iki emperyalist gücü olan Amerika ve Rusya'nın hizmetkârlığını yapacaktım. Sonuçta hepimiz hizmetkârdık Hasan. Sizler bizim hizmetkârımızdınız, bizlerse Amerika ve Rusya'nın hizmetkârıydık.

Beni en çok Hazara olman yaraladı Hasan. Hazaraydın. Dilini ve kültürü yasaklanmış bir halka mahsustun. Bizim verdiğimiz kitapları okuyacaktınız, bizim çizdiğimiz sınırların dışına çıkmayacaktınız. Bizim doğru dediğimize doğru, yanlış dediğimize yanlış diyecektiniz; çünkü biz Peştunduk, siz Hazaraydınız. Biz emir veren millettik, siz emir alan halktınız. Siz millet olamamıştınız, biz millet olmanızı engellemiştik. Sizin millet olmanız, bizi bir arada tutan Peştuni yalanların ortalığa saçılması demekti. Buna izin veremezdik. Sizin Hazara halk gerçeklerini, bizim Peştun millet yalanlarımıza feda etmek için yaşıyorduk. Öte yandan biz Peştunî, siz de Hazarayî olarak Amerikalıların, Rusların piyonuyduk. Belki benim Baba'nın yüzü Amerika'ya, senin baban Ali'nin yüzü Rusya'ya dönük olabilir. Bu gerçeği değiştirmez: Bizler biz olmadığımız için onların elinde piyonduk.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/khaled-hosseininin-ucurtma-avcisi-k5899.html

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim