• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Geçmişin Gölgesinden Arınmak Üzerine

Geçmişin Gölgesinden Arınmak Üzerine

Turhan Güç 1947'de Bandırmada doğdu. 1965 yılında Hava Kuvvetlerine katıldı. Geçirdiği bir kaza sonucu malûlen emekli oldu. "Gerçek Gazetesi'nde edebiyat ve sinema üzerine yazdı. Şu an Fethiye'de yaşamaktadır. Fırtınada İki Kelebek'ten sonra 2016'da yayımladığı Geçmişin Gölgesinde Arınma ikinci romanıdır.

Turhan Güç, Geçmişin Gölgesinde adlı eserinde; karısını kanserden kaybeden anlatıcının geçmişi ve Halil Çavuş, karakteri üzerinden bir gazinin geçmişiyle olan mücadelesini konu eder. Hayata karşı duruşlarıyla geçmişin yaşamlarına düşen gölgesinde kırdıkları, döktükleriyle açılmış yaralarının vicdani acısını iyileştirme gayretlerini anlatmaktadır. Yazar dingin bir anlatımla, akıcı ve dokunaklı yaşamları buluşturduğu kurgusunu, gerçeklikle buluşturarak aktarmaktadır. Bunu yaparken eserin konusu araştırmalarıyla desteklenmiş, detaylara değinilirken düşünce farklılıklarıyla bakış açısı zenginliği verilmektedir.

Eser, gerçek yaşamla örtüşen konusuyla "realist roman" türüne dâhil olmaktadır. Roman, özgünlüğüyle, olay ve karakterlerin dramatik gizemi ile okuru sarmaktadır. Yaşamın gerçekliğinden alınan olayın yaşamın doğasına göre tasarlanmasından yola çıkılarak pişmanlığın bir iç hesaplaşması aktarılmaktadır. Bilinmezliğin çözüme yönelten doğasından hareketle, olacakların öngörülmez oluşu okurda, sonuca varma isteği uyandırmaktadır. Turhan Güç, karakterler arasındaki tartışma ve diyaloglar aracılığıyla edebiyat, din, felsefe ve mitoloji gibi konuların mütalaa edilmesine olanak sunarak esere düşünce boyutları kazandırmaktadır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/gecmisin-golgesinden-arinmak-uzerine-k4945.html

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim