• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Başkanlardan Gençlik ve Spor Bakanını Ziyaret

Başkanlardan Gençlik ve Spor Bakanını Ziyaret
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen ziyarette bakana TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Arıcan, kadim medeniyetimizin değerlerini korumak, geliştirmek ve yarınlara taşımak için 42 yıldır yurt içinde ve yurt dışında önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genç Kahve gençliğin buluşma mekânı oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Genç Kahve”’ de gerçekleşen faaliyetlere de değinen Başkan Arıcan; “Genç Kahve, yazarların, şairlerin, sanatçıların, kültür adamlarının ve gençliğin yeni buluşma mekânı oldu. Genç Kahvede; Mesnevi okumaları, edebiyat söyleşileri, Safahat okumaları, Ankara’da çeşitli bölümlerde eğitim alan uluslararası öğrencilere Türkçe öğretimi, okur-yazar buluşmaları, genç hasbihal programları, teo politik felsefe okumaları, edebiyat ve hayat söyleşileri, kültür kervanı, Yunus Emre okumaları, “Edebiyat Atölyesi/ Kitap Tahlilleri”, eleştirel düşünce seminerleri, sinemanın temel kavramları ve film okumalarının yapıldığını ifade etti.

Duygularını, düşüncelerini, hayallerini yazmak isteyen gençlere yol, yöntem ve yazma becerilerini geliştirmek için yine Bakanlık destekli  Genç Yazarlar Kurultayları gerçekleştirdiklerini belirten Arıcan, uluslararası genç yazarlar kurultayları için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Başkan Arıcan, konuşmasında verdikleri destekler için Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Milli Mücadele'nin ruhunu yeniden hatırlayacağız

Oldukça samimi ve verimli geçen ziyarette, 2021’in İstiklal Marşı olarak kutlanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını da ifade eden Başkan Arıcan, Milli Mücadele'nin ruhunu temsil eden İstiklâl Marşı'nın yazılma sebebi, süreci, anlam ve öneminin hatırlanması amacıyla yıl içerisinde paneller, konferanslar, bilgi şölenleri, gençler için yarışmalar düzenleyeceklerini belirtti.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstiklâl Marşı Yılını gençlerin katılımı ile kutlayacağız

Günümüzün önemli yazarı ve sözlükçüsü D. Mehmet Doğan’ın konuşmalarını yıllar önceden dinlediğini ve yazılarını hâlâ okuduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, TYB’nin de faaliyetlerini bildiğini, takip ve takdir ettiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edildiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, yıl boyunca bakanlık olarak; gençlerin de katılımlarının sağlanarak 100 yıl önce kaleme alınan ve TBMM de kabul edilen İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirtti.

D. Mehmet Doğan  Bakan Kasapoğlu’na sözlük hediye etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah’ın da katıldığı ziyaretin sonunda, D. Mehmet Doğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na 2020 yılında yayınlanan ve büyük ilgi gören 2 ciltlik “Osmanlıca Yazılışlı Doğan Büyük Türkçe Sözlük”, TYB Genel Başkanı Arıcan ise Mehmet Akif Ersoy’la ilgili kitaplarında içinde olduğu TYB kitaplarından takdim ettiler.

2-005.jpeg1-(1)-001.jpeg

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim