• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Gökhan Özcan; İnsan, doğal hayat seyrinden uzaklaştı ve kurgulanmış bir hayata geçti

Gökhan Özcan; İnsan, doğal hayat seyrinden uzaklaştı ve kurgulanmış bir hayata geçti

Yaşadığımız şu zamanda insanı arızalandıran şeylerin en önemlilerinden biri, “insanı insana yetmeyecek kadar dar bir kalıba sokmaya çalışmak” yanlışıdır. İnsanı, kendi hakikatinden kopararak bir girdaba sürüklediler, şimdi oradan çıkarmak o kadar kolay değil… Önce belki de zihnimizin içini tıka basa dolduran, duygularımızı, isteklerimizi, arzularımızı işgal eden ne varsa sıfırlamak gerekiyor. Ve sonra hatırlamaya başlamak yeniden…
 

Gazetecilik, dergicilik, editörlük, senaristlik, TV eleştirileri, çocuk edebiyatı yazarlığı, köşe yazarlığı, öykücülük derken; tüm bunlardan ziyade ve ötede “Gökhan Özcan” aslında kimdir?

Otuz beş seneye yaklaşan bir zamandır, çeşitli mecralarda yazıp çiziyorum. Binli rakamlarla ifade edebileceğimiz sayıda, irili ufaklı metin demek bu… Zaman zaman yayın dünyasının profesyonellik normlarını zorlayacak kadar kişisel bir dünyadan yazıyorum. Bunu seviyorum, böyle olmasını istiyorum. Bu kadar kişisel ifadeler kurmama rağmen, kendime ilişkin ve yazılarıma konu olmayan bir şeyler kalıyorsa geriye, bunun böylece kalmasını tercih ettiğim içindir. Kendimi çok önemli bulduğumdan değil herkese ait olmayan meseleleri ortaya koyarak insanları kendimle meşgul etmemek için… Yazı yazan insanların söyleyeceklerini, yazılarında söylemeleri gerektiğine inanıyorum. Okurla yazarın ortak meselesi yazıdır. Yazarın kendisi de esasen olması gerektiği kadar bu yazıların içinde vardır. Daha ötesi gerekli değil kanımca… Gökhan Özcan kimdir sorusu, esasen cevabını, hem de bir ömür; benim aramam gereken bir soru… Benim yetiştiğim gelenekte insanın kendisine dair tanımlayıcı gayretlere girişmesi, kabul gören bir şey değildi. Bunda bir incelik olduğunu düşünüyorum.

Devamı: https://www.izdiham.com/gokhan-ozcan-insan-dogal-hayat-seyrinden-uzaklasti-ve-kurgulanmis-bir-hayata-gecti/

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim