• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

HAK-İŞ ve TYB’nin düzenlediği 5. Ahlak Şurası’nın sonuç bildirisi açıklandı

HAK-İŞ ve TYB’nin düzenlediği 5. Ahlak Şurası’nın sonuç bildirisi açıklandı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve HAK-İŞ'in düzenlediği, "İş Ahlakı, Çalışma Hayatı ve Safahat" konulu 5. Ahlak Şurası'nın sonuç bildirisi açıklandı. Kaynak: HAK-İŞ ve TYB’nin düzenlediği 5. Ahlak Şurası’nın sonuç bildirisi açıklandı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve HAK-İŞ'in düzenlediği, "İş Ahlakı, Çalışma Hayatı ve Safahat" konulu 5. Ahlak Şurası'nın sonuç bildirisi açıklandı.

HAK-İŞ ve TYB tarafından Mehmet Akif Ersoy'a ithafen "İş Ahlakı, Çalışma Hayatı ve Safahat" temasıyla gerçekleştirilen 5. Ahlak Şurası'nın sonuç bildirisi, Tacettin Dergahı'nda düzenlenen programla açıklandı. Programa, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan ve davetliler katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan ve TYB Genel Başkanı Arıcan'ın açılış konuşmalarını gerçekleştirmesinin ardından okunan bildirgede, "Yoksul ülkelerin aşıya erişim zorluğu, aşının sağladığı bağışıklıktan yoksun kalınması, sağlık sektöründeki adaletsizlikler ve ülkeler arasında mevcut ekonomik eşitsizlikler dünyayı büyük bir ahlaki başarısızlığın eşiğine getirmiştir" denildi.

"Tüm toplumlar için ortak bir ahlak dili oluşturmanın imkanları aranmaktadır"

İslam dininin çalışmadan kazanmayı hedefleyen her türlü girişimi yasakladığını vurgulayan bildiride, "Bir tarafta erdeme, sabra, hemhal olmaya, sosyal dayanışmaya ve rahmete vurgu yapan İslam kültürü, diğer tarafta ise bireyin haz ve isteklerini merkeze alan, "anı yaşama" sloganlı filmler, reklamlar ve daha birçok kültür endüstrisi ürünüyle inşa olunan tüketim kültürü, insanların karşısında seçenek olarak bulunmaktadır. Bu iki farklı ahlak tasavvuruna maruz kalan bireyin tutarlı bir sentez oluşturması kolay olmamaktadır. Birçok kişi, farkında olmadan aynı anda içselleştirdiği bu iki farklı ahlak tasavvuru sonucu, tutarsız ahlaki davranışlar sergileyebilmektedir" cümlelerine yer verildi.

Devamı: http://www.malatyaguncel.com/hak-is-ve-tybnin-duzenledigi-5-ahlak-surasinin-sonuc-bildirisi-aciklandi-1945624h.htm

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim