• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hâkim et-Tirmizî’den bir hikmet hazinesi

Hâkim et-Tirmizî’den bir hikmet hazinesi
Kitabın yazarı Hâkim et-Tirmizî çok yönlü bir âlim. Ona yakıştırılan sıfatlar arasında imam, muhaddis, hafız ve zahid gibi sıfatların yanında hâkim sıfatı da vardır.

Risale Yayınlarından çıkan “Kur’an ve Sünnetteki Misaller” onun hâkim sıfatı kullanılarak yayınlanmıştır. 2019 yılında basılan kitap belli başlı konularla ilgili çok sağlam dayanaklarla açıklamalar getiriyor. Çok sağlam dayanaklar diyorum çünkü bu açıklamalar ayetler ve hadisler eşliğinde yapılıyor.

Açıklamaları yapabilmek için Kur’an-ı Kerim’e ve hadislere vakıf olmak gerekmektedir. İşte tam da bu noktada Hâkim et-Tirmizî’nin hafızlık ve muhaddislik özelliklerinin ortaya çıktığını görürüz.  Konularla ilgili ayetler sure adı ve ayet numarası, hadisler ise nakleden kişinin adı verilerek aktarılıyor. Tirmizî, pek çok hadis kaynağından faydalanmıştır. Bunlar arasında Nesai, Müslim, Buhari gibi kaynaklar da var.  Kur’an-ı Kerim’i ya da bir hadis kitabını okumak çok önemlidir ama bazen hangi konuda nasıl bir ayet ya da hadis vardır bunu görmek veya bulmak kolay olmayabilir. Konu yerli yerince verilmiş ayet ve hadislerle süslenmiş bu kitap belli ki titiz bir çalışma ve araştırmanın ürünü.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/hkim-et-tirmizden-bir-hikmet-hazinesi-makale,1816.html

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim