• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Halit Yıldırım: Çorum İzlenimlerimiz

Halit Yıldırım: Çorum İzlenimlerimiz
Bu haftayı ailece memleketim olan Çorum’da geçirdik. Bu ziyaret 2023 yılında memleketimize ilk sıla-i rahim ziyaretimiz oldu.

Şehrin sokaklarını, parklarını, ağaçlarını, binalarını, kuşlarını bu özlemle adeta içercesine temaşa ettik. Evimiz, kitaplarımız, dostlarımız kısaca ayrı kaldığımız her şeyi, her detayı bir dahaki gelişimize kadar ciğerlerimizde, gözlerimizde biriktirmeye çalıştık. Velhasılı kelam Çorum’u da Çorumlu dostları da özlemişiz. Şükür kavuşturana diyoruz.

İlk durağımız, uzun yıllar kültürel faaliyetlerde birlikte teşriki mesai ettiğimiz belediye başkan yardımcımız Turhan Candan hocamızın makamı oldu. Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan Bey ile hem yeni hizmet binası hem de Şehir Defteri dergimiz hakkında uzunca bir sohbet ederek hasret giderdik. Belediyemiz yeni hizmet binasına taşınmıştı. Bir önceki belediye başkanımız Sayın Muzaffer Külcü Bey’in başlattığı ve yeni başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşkın Bey’in “Aşkla” tamamladığı,Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan yeni hizmet binası gerçekten göz kamaştırıcıydı. Şehrimize, halkımıza ve belediye çalışanlarımıza hayırlı olsun.

Pazartesi günü akşamı Ensar Vakfı’nda kıymetli hocamız Hüseyin Kır Bey’in Taha Abdurrahman üzerine bir konferansı olduğunu öğrenince bu defa rotayı Ensar Vakfı’na çevirdik. Hüseyin Kır hoca ile konferans öncesi hasbihal etme şansımız oldu. Vakıf başkanı Abdurrahman Çırak hocamız ve konferansa gelen dostlarla kısa da olsa görüşme, konuşma şansımız oldu. Doğrusu her ne kadar kitaplarını görsem de hakkında pek bilgi sahibi olmadığım Faslı mütefekkir Taha Abdurrahman hakkında Hüseyin Kır hocamızın anlattıklarından müstefid olduk. Taha Abdurrahman’ın mücadelesi, fikirleri, kitapları ve ülkemize duyduğu sevgi bizi bir hayli ilgi çekici. Kitaplarını okuma listemize dâhil ettik. İnşallah bu müstesna insanı eserleri aracılığı ile daha yakından tanıyacağız.

Çorum, kültürel etkinlikler yönünden zengin bir şehir. Şehrin en işlek caddelerini süsleyen ilan tahtalarında her hafta en az birkaç etkinlik afişini görürsünüz. Bu konuda öncülük yapan Çorum Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşkın ve ekibini tebrik ediyorum. Bu meyanda Salı günü akşamı da Devlet Tiyatro Salonu’nda Belediyenin düzenlediği “Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün konferansı vardı. Programa Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyrazve çok sayıda hemşehrimiz iştirak etmişlerdi.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/corum-izlenimlerimiz-534/

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim