• İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Konya 20 °C
  • Sakarya 17 °C
  • Şanlıurfa 27 °C
  • Trabzon 25 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 25 °C

Halit Yıldırım: Şiirin ardından: Çorum

Halit Yıldırım: Şiirin ardından: Çorum

Katıldığım şiir programlarını kaleme alırken hep bu klişe başlığı kullanırdım: “Şiirin Ardından Çanakkale”, “Şiirin Ardından Gaziantep vb…” Bu defa ise doğup büyüdüğüm memleketim Çorum’a gitmek nasip oldu. Haliyle yazının başlığı da kendiliğinden “Şiirin Ardından Çorum” oluverdi.

Gerçi insanın kendi memleketine misafir olarak gitmesi çok farklı bir duygu. Hele hele benim gibi Çorum aşığı birisi için bu duygu biraz buruk ve biraz da kekremsi…

Zira geçmişte Çorum Belediyesinin himayesinde; Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan ile Kent Arşivinin kıymetli çalışanları Mehmet Okumuş ve Nilüfer Aşkın Hanımefendi’nin katkılarıyla çok güzel programlara imza atmıştık. Hatta bazı şair ve yazar dostlarımız bu etkinlikler için “Çorum edebiyatın başkenti oldu” ifadesini kullanırlardı.

Her ne kadar Ankara’dan iştirak etsem de bu kez Cihannüma Derneği adına düzenlenen ve altıncısı gerçekleştirilen “Anadolu Şiir Akşamları” programında bir nevi ev sahibi konumundaydım. Tokat İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kır Hocamızın nazik davetiyle dâhil olduğum bu organizasyonda, sadece bir konuk değil, aynı zamanda Çorumlu kimliğimle ev sahipliği vazifemi de üstlenecektim.

Hüseyin Kır Hocam benden; katılan şairlerin özgeçmişleri ve okuyacakları şiirlerden oluşan bir derleme kitapçık ile sunum esnasında kullanılacak görselleri hazırlamamı rica etmişti.

Şairlerimizden gelen biyografileri belirli bir format dâhilinde sadeleştirip programda okuyacakları şiirleri içeren bir kitapçık hazırladım. İnşallah bu çalışma, önümüzdeki yıl Tokat’ta düzenlenecek olan 7. Anadolu Şiir Akşamları Programı’nda dağıtılacak. Ayrıca her şairimiz için kısa özgeçmiş, fotoğraf ve okuyacağı şiirin ruhuna uygun fon müziklerinden oluşan bir slayt sunumu hazırladım.

Yazının devamı için:https://www.milatgazetesi.com/siirin-ardindan-corum

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim