• İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 21 °C
  • Gaziantep 23 °C
  • Bolu 10 °C
  • Bursa 19 °C

Hüseyin Öztürk: Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal

Hüseyin Öztürk: Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal

Bugünleri, yani “Terörsüz Türkiye’yi, “Darbesiz Türkiye’yi”, “Milli Birlik ve Toplumsal Kardeşliği”, millet olarak 105 yıldır bekliyoruz. Yani İstiklal Marşı’nın kabul tarihi olan 12 Mart 1921’den beri bekliyoruz.

On kıtalık İstiklal Marşı’nın sonundaki mısra, ikinci defa tekrar edilir. “Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal”. İstiklal Marşı’nın kırkbir mısraı, tam bir “milli mutabakat metnidir” ve İstiklal Marşı’nın her mısraı, ülkemizin bağımsızlığı için bir yol haritasıdır.

İstiklal Marşı öyle bir metindir ki, Türkiye’yi teşkil eden halkımızın bütününün benimseyeceği unsurları ihtiva eder. Şiirin ana temalarından biri bu mısrada ifade edilmiştir.

“Hakka tapan”, Allah’a inanan ve ona bağlanan bir millet, başka hiçbir şeye ram olmaz, başka hiçbir şeyi Rab tanımaz, dolayısıyla istiklal, bağımsızlık onun hakkıdır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/hakkidir-hakka-tapan-milletimin-istiklal-53513.html

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim