• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Hamza Sadi Özbek anıldı

Hamza Sadi Özbek anıldı
Muğla’nın yetiştirdiği ve Türk Milliyetçiliğinin önemli değerlerinden biri olan Hamza Sadi Özbek Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda düzenlenen bir toplantı ile anıldı.

Kültür Merkezi salonunda düzenlenen bir toplantı ile anıldı.

1912 yılında Muğla’da doğan ve tahsil hayatından sonra muhtelif memuriyetlerde bulunup en son madencilikle uğraşan Hamza Sadi Özbek, Menteşe Belediyesi, Tazelenme Üniversitesi, MUSANDER ve Türkiye Yazarlar Birliği Muğla Şubesi’nin düzenlediği bir toplantı ile anıldı.
6 Kasım 1971 günü vefat eden Hamza Sadi Özbek ile ilgili olarak MSKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Akça, Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilcisi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Muğla Tazelenme Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Muammer Tuna, yazar Ali Can, Hamza Sadi Özbek’in oğlu, Umurbeğ Özbek, yeğenleri Ruşen Özbek ve Sadettin Özbek ile ana tarafından yeğeni Mustafa Ercan birer konuşma yaptılar.

Devamı: https://www.muglagazetesi.com.tr/hamza-sadi-ozbek-anildi-156984h.htm

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim