• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hayatı Şarkılarla Okuma Kitabı

Hayatı Şarkılarla Okuma Kitabı
Sözlere ve şeylere harç tutmuyorFoucault

Şarkılar kendini kurma ve yeniden kurmada bir yere sahip olduğu için bu eseri okura kazandıran Bülent Somay, hayatıyla, hayatımızla ilgili sorular sorduğu için onlara cevap vermek için kaleme aldığı bir eserdir Şarkı Okuma Kitabı. Hayatıyla ve hayatımızla ilgili soruların etrafındaki düşünceler, Şarkı Okuma Kitabı eseri aracılığıyla okura yeni bir ufuk açarak cevaplanmakta ve bu cevaplar, hayatlara dokunarak sözlerin ve tınıların dünyasında yankılanarak anlamını çoğaltmaktadır.

Söz ve müziğin bütünlüğüyle, sözü anlamadan müziği de takdir edemeyeceğimizi bildirmektedir. Bob Dylan ve Leonard Cohen'in şarkı yazarı ve şair olmaları onları örnek almasına neden olur. Şarkı sözü şiirdir. Özel bir şiir türü. O yüzden şiir gibi okunmayı, şiir gibi yaşanmayı hakkettiğini düşündüğü Şarkı Okuma Kitabı ortaya çıktı. Eserinde yer verdiği bütün şarkılar; aşk ve ölüm, sevgi ve şiddet, dayanışma ve ihanet, teslimiyet ve umut çerçevesinde kendi olma ve kendini yeniden kurma üzerineydi. Bazı şarkılar ayakları yerden kesen kanatlar takar omzunuza.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/hayati-sarkilarla-okuma-kitabi-k4473.html

Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim