• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Her yaşın eseri: Küçük Prens

Her yaşın eseri: Küçük Prens
"Yazar, alegorik bir dille, eleştirel bir üslupla yaklaşıyor okuyucuya. Günümüz insanının haline güzel, sıkı, ince tenkitler getiriyor. İthafta yer alan “Her yetişkin önce çocuktu...
Ama pek azı bunu hatırlıyor” cümlesi kitabın özeti niteliğinde." Süleyman Çınar yazdı.

Hukuk fakültesindeyken “hukuk felsefesi ve sosyolojisi” isimli bir dersimiz vardı. Her anını pürdikkat dinlemeye çalıştığım, not almak adına canhıraş azmettiğim, kalemi bile terlettiğim başka bir ders olmuş muydu, hatırlamıyorum. Bu, dersin güzelliğinden ziyade Tayfun Hocamız’ın maharetindendi. Hocanın deniz derya bilgisi ve o bilgiyi gönüllere nakşetme teknikleri cezbederdi. Her derste kitap, film isimleri havada uçuşur, güzel insanların hayat hikâyelerinden dersler verir; bazen bir şiirle bazense bir şarkıyla gönüllerimize dokunurdu.

Bir gün amfiye ufak-tefek, ince kapaklı bir kitapla girdi. Derse giriş yapmadan biraz muhabbet etmek âdetiydi. Kitabı kaldırdı ve sordu, “Aranızda Küçük Prens’i okuyan var mı?” Kalkan eller arasında benim elim yoktu maalesef. O zamana değin ismini çokça duymuş lakin okumamıştım ya da daha güzel bir ifadeyle söylersek kaderlerimiz kesişmemişti.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/her-yasin-eseri-kucuk-prens-h44841.html

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim