• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hicaz’dan Endülüs’e

Hicaz’dan Endülüs’e

Bizim arkadaş çevremizden dünyayı en çok gezmiş, gezdiği gördüğü yerler üzerine dikkatini en çok yoğunlaştırmış, izlenimlerini yazıya dökerek onları en çok kişiyle paylaşmış olan Nazif Gürdoğan’dır.

                                                                                                                                    Rasim Özdenören

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, ilk eğitimine; sadeliğin, huzur ve bereket olduğuna inanan ebeveynlerle baba ocağında başlar. Kültürel, manevi zenginlik ile ruhu yoğrulur. Birçok siyasal sancılara şahitlik eden, sosyolojik gözlemi, toplumsal farkındalığı kazanan bir sosyal çevrede, ilk/orta öğrenim yıllarını tamamlar. Akabinde yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği alanında taçlandırır. 1967’de mezuniyetinin ardından, Harvard Üniversitesi’nin destekleriyle kurulan, İstanbul Üniversitesi İşletme iktisadi Enstitüsünün uzmanlık programına katılır. Mühendislik formasyonu yanında, 1968 yılında ekonomi formasyonu da kazanarak mezun olur. Aynı yılın Ağustos ayı başlarında, 1972 yılına kadar devam edecek olan, Ankara’da Devlet Planlama Teşkilatı Proje Değerlendirme Bölümünde uzman yardımcısı olarak vazifeye başlar. Bu arada bir yıl İngiltere’de incelemelerde bulunur.

Erzurum Üniversitesi’nde 1972’de başlayan akademik çalışmaları, 1975 doktora, 1987 doçentlik, 1994’te profesör olmayı hak ederek, başarılı bir çizgide devam eder. 1976’da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olur. Nihayet 1981 yılında Cidde Melik Abdülaziz Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev alır. Cidde dünya şehirlerinin kalbi, Kızıldeniz’in gözü… Hicaz bölgesinde Perşembe ve Cuma günleri tatildir. Gürdoğan ve çevresinde yaşayanlar, Cuma namazlarını Kâbe’de kılmaya ihtimam gösterirler.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/hicazdan-enduluse-h47883.html

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim