• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Akın: Çarpıtma tablosu

Hüseyin Akın: Çarpıtma tablosu
Birine çarpamıyorlarsa bir şeyi ona çarpıtmaya çalışırlar. Korkaklara özgü çok eski bir kötülük biçimidir bu. Çarptığı zaman kendisinin de o sadme ile kırılıp dağılacağını çok iyi bilir bu korkaklar.

Kötülüğü bile utandıracak denli kurnazlıklara girişir, fenalık yapmakta sınır tanımazlar. Güçlerini bu uğurda sonuna kadar kullanırlar. Doğrusunu bal gibi bilirler, ama bilmezlikten, anlamazlıktan gelirler. Anlamamak için bütün duyargalarından vazgeçerler. Karşılarındakini anladıkları zaman paniğe kapılırlar. Yanlışın kifayet etmediği yerde yalana sarılırlar. Doğrudan ve doğruluktan ateşin sudan ürkmesi gibi ürkerler. Ömürleri nefislerini teskin ile geçer, lakin yaptıklarını nefis tezkiyesi diye yutturmaya kalkarlar. Sizde aradıkları yanlışı bulamadıkları zaman “çarpıtma” silahına davranırlar. Yanlış anlama gibi bir zaaftan yardım dilerler. Kemirgendirler, hazım sorunları vardır.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5091488/huseyin-akin/carpitma-tablosu

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim