• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hüseyin Akın: Her Şey Çok Kolay

Hüseyin Akın: Her Şey Çok Kolay
Uzman Öğretmenlik Sınavı’na girenler gözlerine inanamamışlar. Olur da kolayın bu kadarı da olmaz diyorlar.

Bir öğretmen arkadaş soruyu hiç okumadan yaptım diye bu kolaylığı anlatırken bir diğeri biraz daha abartarak gözlerim yumuk yaptım diyor. Anlayacağınız her şey çok kolay. Hayatın realitesiyle bağdaşmasa da kolay olan insanın sinirlerini yumuşatıp iddialarını bile sıfırlayabiliyor. Kolaylıkla ilgili bir sürü deyim ve kelime üretmişiz, bu boşuna değil. Çantada keklik hem garanti hem kolay olanı ifade ederken “kek” tek başına bir şeyin üstesinden gelmenin adı oluyor. Kolayca diş geçirebileceğiniz her şey kektir. Şuraya bakın, üniversite sınavında eksiye düşenler bile bir fakülte kazanmışlar. Herkesin bütçesine göre bir şeyler satın alabilmesinin bir izahı var da hiç parası olmayan, hatta borçlu çıkmış birinin o yoklukla bir şeyleri satın alabilmesi anlaşılabilecek bir şey değil. Evet, artık bir fakülte kazanmak da kolay. Hatta öylesine kolay ki hiç net yapmadığınız gibi eksiye düşecek kadar da rahat olabilirsiniz. Bazı adaylar eksi iki ile dört yıllık bir fakülte bile kazanabiliyorlar. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümünü -2 ile kazanan kardeşimizi tebrik etmekten başka söyleyecek bir sözümüz olamaz o halde. Hayatın her tarafında kolaylık kendini gösteriyor. Bir de şuna bakalım isterseniz: Kayseri Develi Gazi Mahallesi’nde 20 yıl önce başlatılan bir uygulama ile gurbetçi vatandaşların ölmüş yakınlarına internet üzerinden kabristan ziyareti yapıp Fatiha okuma hizmeti veriliyormuş. Sanal mezar uygulaması ile tek tıkla Fatiha okuyabiliyormuş vatandaşlar. Bir olaydan değil kolaydan bahsediyorum. Hayatın bu denli kolay olması ister istemez bazı şeylerin kolayına kaçma diyebileceğimiz durumlara da sebep olabiliyor elbette. Geçiştirme, savsaklama, basite indirgeme gibi.

KOLAYLIK ARKADAN GELİR 

Akıl ve irade zor olanla sınanır. Nefis terbiyesi de böyledir; istek ve arzularınızın nefsinizi sözcü yapıp bağırıp çığlık atması karşısında aldırış etmez ve doğru olana odaklanırsanız zor olan bir şeyi başarmış sayılırsınız. Zor, sabır ve tahammül sahipleri için hep yedeğinde kolaylığı barındırır. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/her-sey-cok-kolay-823160

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim