• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Akın: İmam hatip bir okuldur; Kapı ve penceresi vardır

Hüseyin Akın: İmam hatip bir okuldur; Kapı ve penceresi vardır
İmam hatipler üzerine konuşulduğu kadar ne imamlar ne de hatipler üzerine konuşuluyor. Herkesin “imam hatip” ve de “imam hatipli” modeli farklı.

Birinin istediğini diğeri istemiyor. Sanırsınız belli kalıplarla hamurdan gençler imal ediliyor. İmam hatip öğrencisi tıpkı diğer okulların öğrencileri gibi sebze ve meyve yetiştirilir gibi yetiştirilmez; geç kalırsa kendisi geç kalır, yetişirse de kendisi yetişir. Aydınlığı karanlıktan tefrik edecek nazar, feraset ve basirete yine kendisi sahip olacaktır. Dün imkânları budanıp gururu örseleniyordu bugün de azmi köreltilip özgür iradesi yok edilmeye çalışılıyor.

İmam hatip mezunu biri olarak bu okullar üzerine gereksiz anlamlar yükleyip gençlerin omuzlarının kaldıramayacağı sorumluluklarla muhatap kılınması tek kelimeyle haksızlıktır. İmam hatip liseleri elbette düşünen, eleştiren ve de kendini yenileyen öğrenciler yetiştirmelidir. Haksızlığa da yolsuzluğa da yalan ve yanlışa da karşı çıkan bir bilinç üzere olmalıdır imam hatipli, yoksa anlayıp anlayış haline getiremediği haslet ve meziyetleri topluma başka türlü nasıl anlatacaktır?

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/7845230/huseyin-akin/imam-hatip-bir-okuldur-kapi-ve-penceresi-vardir

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim