• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Akın: İyi Ki Geldin Ramazan

Hüseyin Akın: İyi Ki Geldin Ramazan
Ramazan geldi. Sessiz ve maskesiz. Elinde ilk yardım çantası. Kıyamet aşısı yapmaya. Samanyolu’nda ziyareti ziyafete çevirmeye. K

anmazlığımızı ve doymazlığımızı test etmeye. Açlığımızı ve susuzluğumuzu siygadan geçirmeye. Pandemi günlerinde yalnızlığımızı paylaşmaya. Sosyal mesafemizin arasına girerek. Karantina mutasyon geçirecek. Kovid-19 mutasyon geçirir de karantina geçirmez mi? O da itikafa ve inzivaya dönüşecek.

Kur’an’la karşılayacağız her gününü. Selama mukabelede bulunur gibi mukabele edeceğiz surelere. Oruç tutacağız, tokluğu unutacağız. Açlık ve susuzluk nerede oturur adresini keşfedeceğiz. Sözümüzü tutacağız oruç gibi. İmsakla tutacağız kendimizi kendimize karşı. İçimize döneceğiz. İçimizdeki kalabalıkları seyrelteceğiz. Dışımız içimizin rahle-i tedrisinden geçecek.

İftarımız gökyüzü sofrasına öykünecek. Sahurumuz manevi seherimiz olacak. Hacdan döner gibi her oruç sonrası, namazda secdeye iner gibi. Her iftar saati elinde tuttuklarını elinden çıkarıp ihtiyaç sahiplerine verir gibi. Bir süreliğine yemeyi içmeyi kesmek Allah için İsmail’e gelen kurbanı kesmek olacak. Ramazan’ın yatsı vakti rahatın huşu ve huzurla yoğrulmasına şahit kılacak saim olan herkesi. Teravih bu hâsılanın mahsulü olacak.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/6935224/huseyin-akin/iyi-ki-geldin-ramazan

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim