• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hüseyin Akın: Orda bir köy var yakında o köy bizim köyümüz falan değildir!

Hüseyin Akın: Orda bir köy var yakında o köy bizim köyümüz falan değildir!

Bir süredir Türkeli Güzelkent köyündeyim. Köy dediğime bakmayın yakın zamana kadar belediye başkanlı bir belde iken nüfus kaybına uğradığı için köye dönüştürülen bir sahil kasabasından bahsediyorum. Bu yerleşim yeri şimdilerde İl Özel İdaresi’ne bağlı, muhtarlıkla yönetiliyor. Türkeli’ne 4, Ayancık’a 23 km uzaklıkta belde görünümlü bu şirin köyün bir tür arada kalmışlık yaşadığını bilmem söylemeye gerek var mı?

Sinop’un en güzel ve en uzun kumsallarından birine sahip olan Güzelkent’te yaz aylarına özgü kalabalık bu sene pek yok. Korona çekince ve önlemleri sebebiyle yurtiçi ve yurtdışından gelen gurbetçi akını da istenilen seviyede değil. Bu yüzden adım başı rastladığımız kahvehaneleri saymazsak Güzelkent’te belirgin bir durgunluk hâkim. Güzelkent nüfusunun kahir ekseriyeti Fransa, Belçika, Avusturya ve Almanya’da çalışan gurbetçilerden oluşuyor. Sahil boyu sıralanan yalılar, hiçbir masraftan kaçınılmamış güzel ve konforlu bahçeli evler gurbetçi nüfusun bu kasabanın siluetini nasıl değiştirdiğini gösteriyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5063305/huseyin-akin/orda-bir-koy-var-yakinda-o-koy-bizim-koyumuz-falan-degildir

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim