• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Hüseyin Akın: Seviliyorsun ey koca şair!

Hüseyin Akın: Seviliyorsun ey koca şair!
20 Aralık’ta doğup yine 27 Aralık günü hayata gözlerini yuman büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy, millete ait değerler manzumesini şahsiyetinde toplamak gibi bir özelliğe sahiptir.

Ahlâk ve erdem esaslarından kopmamış her anlayış onunla rahatlıkla bir müştereklik kurabilir. Birilerine yakın birilerine uzak olmak kolaycılığına kaçmadan bütün mensubiyet ve aidiyetlerini hakikat üzere tesis edip ilkeler merkezinde hareket etmiştir. Aksiyonları kadar reaksiyonları, etkileri kadar tepkileri de mesnetli olup fevriliğe kaçmaz.

İstiklal Marşı rastgele bir güfte değil, sahici bir şiirdir. Bir milli marş düşünün ki gidenle geleni, bitenle başlayanı ortak bir ruhla birleştiriyor. Sadece İstiklal Marşı’nda yer alan kelime ve kavramları masamızın üzerine koyup üzerinde düşünsek körelen hafızamız tazelenir ve bizi biz yapan değerlere yeniden kavuşmuş oluruz. Dinî olan ile millî olan arasındaki sütrenin kendiliğinden kalktığını hiç şaşkınlığa düşmeden görebiliriz.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5933410/huseyin-akin/seviliyorsun-ey-koca-sair

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim