• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Gülerce: Kaset, madem sahte bu panik niye?

Hüseyin Gülerce: Kaset, madem sahte bu panik niye?
Kılıçdaroğlu ve destekçilerinde, "Bir ses kaseti çıkacak, sakın inanmayın" telaş ve paniği var. Öyle ki, sanki kaset sahte değilmiş gibi ön almaya çalışıyorlar.

Ben Uğur Dündar'ı paniklemiş halde hiç böyle görmemiştim. Sözcü TV'de, "Sakın yaymayın, iletmeyin, suç işlemiş olursunuz, savcılar yakanıza yapışır" yollu ne uyarılar, tehditler yaptı.

KRT TV'de Kılıçdaroğlu detayları anlattı. Kasetin, 2022 Ekim ayındaki ABD seyahati sırasında çekilebilmiş olabileceğini söyledi.

Hatırlanacaktır CHP Lideri, ABD'de 8 saat ortadan kayboldu. Bu konudaki soruları, "Hamburger yemeye gittik' diyerek geçiştirdi

Kendi anlatımıyla Boston'dan karayolu ile New York'a gidip küçük bir video çekmiş, ardından Pensilvanya üzerinden Washington'a geçmişti.

Şimdi KRT TV'de şunu söylüyor:

"O yol 8 saat sürüyor. O yol üzerinden kurgular yapmaya, ses kayıtları ve görüntüler üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar diye bir bilgi geldi. Bu bilgi geldiğinde araştırdık, doğru. Yurt dışından hackerlerle anlaşma yapıldığı bitcoin üzerinden ödeme yapıldığı yönünde de bilgiler geldi. Devletin polisi de var. Bunu yapanlar uluslararası casus şebekelerinin kucağına düşmüş durumdalar."

Kılıçdaroğlu'na üç soru:

Bir: Diyorsunuz ki, "Bir dizi önlemler aldık. Kaydın yayınlanması durumunda bir saat içinde sahte olduğunu ortaya koyacağız. Bunu saptayacak programlar var."

Bu panik niye o zaman?

Madem ses kaydı sahte, siz o sahtekârlığı teknolojik/bilimsel olarak da ortaya koyabiliyorsunuz, CHP'de, 6'lı masadakilerde bu panik niye?

Uğur Dündar ki, yılların gazetecisi, televizyoncusu, hiç sahte bir ses kaydından panikler mi? Eli ayağına, dili damağına dolaşmış vaziyete düşer mi?

Ama şu da var. Sahte dediğiniz kaset, sizi çok ürkütmüş. Ya teknolojik olarak sahte olmadığı ispatlanırsa?

İki: CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın açıklamalarına göre de, Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'yle, PKK'yla ilintili hale getirmek için uluslararası ekipler tarafından bir çalışma yapıldığı bilgisi ulaşmış. Bu uluslararası ekipler, çalışmalarını akıllı bilgisayar sistemi ile yürütüyorlar. Yanıltıcı konuşma ve görüntü üretiyorlar. (Deep fake teknolojisi)

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/kaset-madem-sahte-bu-panik-niye-yazi-1783680/

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim