• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Hakan, “Bize Bir Mağara Çizin” Adlı Kitabını Anlattı.

Hüseyin Hakan, “Bize Bir Mağara Çizin” Adlı Kitabını Anlattı.
İbrahim Varelci: “Bize Bir Mağara Çizin” serzeniş mi yoksa bir istek mi?

Hüseyin Hakan: Çift yönlü bir cevabının olduğunu söylemem gerekir. Kitabı hazırlarken okuyacak olanların muhtemel geri dönüşlerini tahmin edip mümkün en ideal cevapları biriktirmeyi denemiştim. İlk sorunun buradan gelmesi hem sevindirdi hem de zor bir sorumluluk yükledi. Bunun için size teşekkür ederek başlamam gerekecek.

Bize Bir Mağara Çizin, tüme varıldığında açık bir istek. Tepeden bakıldığı zaman, ortada bir şeyleri kendisine dert edinen, irili ufaklı konuları yine kendi içsel doğalarına sadık kalarak irdeleyen bir bütün var. Böyle baktığımız zaman her birisi ayrı bir kırılmayı temsil eden konuların oluşturduğu bir izah, itiraz, onama, reddetme, teyakkuz ve tertipleme girişimleri bulunuyor. Fakat bir kurtarıcı olmak gibi amacı asla yok. Yine de temelde, yani tüme varıldığında “Kitabın her bir bölümünde ve başlığında ayrı bir dert var, kabul, peki kitabın tamamına eğilince bir şey mi isteniyor?” diye sorarsak, evet, apaçık bir istek var: “Bize bir mağara çizin.”

Devamı: https://www.izdiham.com/huseyin-hakan-bize-bir-magara-cizin-adli-kitabini-anlatti/

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim