• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hüseyin Macit Yusuf: Cenevre'de tarih yazıldı

Hüseyin Macit Yusuf: Cenevre'de tarih yazıldı
Anavatan Türkiye'nin müracaatı ile İsviçre'nin Cenevre şehrinde 5+BM gayriresmi Kıbrıs Konferansı 27-29 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Beklenildiği gibi toplantıda resmî müzakerelere başlamak için gerekli 'ortak zemin' bulunamadı.

Kıbrıs Konferansı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Henüz yeterince ortak zemin bulamadık" diye açıklamada bulundu. Guterres açıklamasına devamla "Ama ben pes etmiyorum. Gündemim basit: Birlikte barış ve refah içinde yaşamayı hak eden Kıbrıslıların güvenliği ve refahı için mücadele etmek. Vazgeçmeyeceğiz. Önümüzdeki 2-3 ay içinde gerçekleşebilecek bir sonraki toplantı için mümkün olan en iyi koşulları yaratmak için istişarelerimize devam edeceğiz" dedi. Guterres, Kıbrıs konusunda Rum tarafının uzlaşmaz olduğunu 2017'de Crans Montana'da çöken Kıbrıs Konferansı'nda yakından yaşamıştır. Guterres, emperyalizmin emrindeki memuru olarak aldığı talimatlara göre hareket etmiş, Türkiye'ye geri adım attırmak, AB ve ABD'ye zaman kazandırmak üzere konferans serisini 2-3 ay sonraya ertelemiştir. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde AB ve ABD'nin çirkin şantaj, tehdit ve dayatmalarına şahit olacağız. Geri adım atar mıyız? Bu vakitten sonra buna hiç ihtimal vermiyorum! Ancak bu siyasettir ve nelere gebe olduğu peşinen hükme tabi değildir; hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cenevrede-tarih-yazildi-450456h.htm

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim