• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Yağmur: İçişleri Bakanı Şükrü Kaya ve Başına Gelenler

Hüseyin Yağmur: İçişleri Bakanı Şükrü Kaya ve Başına Gelenler

Geçen haftaki yazımızda Nakşibendilerin Menemen Tertibi vesilesiyle tasfiye edildiğinden bahsetmiştim. Hadisenin ardından Muğlalı Mustafa Paşa başkanlığında kurulan mahkeme 100'den fazla  kişiyi yargıladıktan sonra aralarında Şeyh Esad Efendi'nin de bulunduğu 35 kişiyi idama mahkum eder. Şeyh Esad Efendi, hapishanede şüpheli bir şekilde vefat eder. Şeyh Esad Efendi'nin oğlu başta olmak üzere 35 masum insan asılarak idam edilir.

Halbuki Serbest Fırka'nın belediye başkanlığını kazandığı otuz civarındaki merkezden biri olan ve İçişleri Bakanı Şükrü Kaya'nın esasen hedefinde olan ilçe bu tertip için pilot ilçe seçilmişti. 

Dönemin Menemen Kaymakamı ‘irticaî olaylar'ın çıkabileceği İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir raporla Ağustos ayında bakanlığa ihbar edildiği halde İçişleri Bakanı Şükrü Kaya'nın tedbir almadığını iddia etmektedir.

Tarihi kayıtlar ve şahitlikler şunu göstermektedir ki Dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, bir eldiven gibi bir çok pis ve kirli işte kullanılmış sonra da tarihin çöp sepetinde yerini almıştır.

Devamı : http://www.yenisoz.com.tr/icisleri-bakani-sukru-kaya-ve-basina-gelenler-makale-45735

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim