• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Yağmur: Postmodern Bir Biat Cemaati Olarak Kemalizm (2)

Hüseyin Yağmur: Postmodern Bir Biat Cemaati Olarak Kemalizm (2)
Bakanlar Kurulu toplandığı zaman, Bakanlar neyi görüşeceklerini bilmiyorlar, fırsat bulup da önlerindeki dosyaya bakabilirlerse kendileriyle ilgili konunun ne olduğunu anlıyorlardı.
Bütün bu açıklamalarımızı özetlemek gerekirse diyebiliriz ki; tüm hastalıklara çare olacağına, ulusu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracağına ve millî iradenin egemenliğini de sürdüreceğine içtenlikle inanılmış olan Tek Partili Cumhuriyet düzeni uygulamaya girmişti (Goloğlu,1974:19).
 
Gümüşhane Mebusu Kadirbeyoğlu Zeki Bey o dönemi şöyle anlatmaktadır: Meclis'te muhalefet yoktu ve olamazdı da. İleride olmak ihtimali olsa bile, zamana bağlı idi.Hükümet'ten gelen herhangi bir kanun layihasına muhalefet kimin haddine düşmüş. Millet namına öyle bir hatayı irtikaba cür'et eden herhangi bir meb'us o dakikada afaroz edilirdi (Kadirbeyoğlu,2007:195).  
 
Kadirbeyoğlu Zeki Bey, anlatmaya şöyle devam etmektedir:Meclis'te boğucu bir hava esiyordu. Hükümet'ten gelen herhangi bir teklife karşı muhalefet etmek kimsenin haddi değildi. Daha fecii ise münferiden Meb'usan'ın ekseriyeti idare ve Hükümet aleyhinde oldukları halde, bugün dahi ikisi üçü bir araya geldikleri anda, İdare ve Hükümet aleyhinde bir lakırdı söylemeye cesaretleri yoktu.
 
Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim