• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İbrahim Akbaba: Kıbrıs-Afganistan bağı, dördüncü sac ayağı.

İbrahim Akbaba: Kıbrıs-Afganistan bağı, dördüncü sac ayağı.

Bayram’da Kıbrıs müjdesinden doğalgaz bekleyenlere beklemedikleri bir cevap geldi. İçeriği avama değil, yenidünya düzeni kurucu heyeti azalarına dönük oldu bu defa. 

Neden Kıbrıs ve neden Afganistan? 

Çünkü Kıbrıs ve Afganistan, Türkiye Cumhuriyetinin başladığı ilk noktayla vardığı zirveyi gösteren iki ayrı birleşendir de ondan. 

Biri; kuzey-güney ve doğu batı ulaştırma hatları üzerinde Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kavşağında; Orta Doğu, İran körfezi, Kafkasya, Balkanlar ve Doğu Akdeniz’i kontrol edecek merkezdedir. 

Diğeri ise; Çin, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Pakistan ve İran arasında Orta Asya ve Ortadoğu’ya giriş-çıkış için en uygun dönemeçte; İslam, Çin ve Hint kültürlerinin buluşma noktasındadır.

Kıbrıs, Osmanlıların fetih tarihi olan 1571 yılına kadar; Mısırlılar, Hititler, Akalar, Dorlar, Yunan kolonileri, Fenikeliler, Asurlular, Persler, Büyük İskender, Romalılar, Araplar, Bizanslılar, İngilizler, Cenevizliler, Memlukler ve Venediklilerce yönetildi.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kibris-afganistan-bagi-dorduncu-sac-ayagi-4228/

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim