• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

İbrahim Karagül: ABD içeriden kuşatıldı! Başkenti işgal altında. Çöküş durdurulamaz.

İbrahim Karagül: ABD içeriden kuşatıldı! Başkenti işgal altında. Çöküş durdurulamaz.
ABD’nin “iç tehdit”, “iç terör”, “dış müdahale” hatta “iç çatışma” söylemleri ile konuşulur hale gelmesi dünya için ne anlama geliyor?

Kullanılan kavramlar, kurulan cümleler, yaşanan korku, yapılan hazırlık nasıl bir ABD, nasıl bir küresel güç düzenini haber veriyor?

Bugüne kadar; ülkeler işgal eden, iç savaşlar çıkaran, etnik ve mezhep savaşlarını tahrik eden, “terörle mücadele” adı altında küresel ölçekte operasyonlar yürüten, darbelere ve lider suikastlarına imza atan, ordusunun büyük bölümünü dünyaya yayan, rejimleri değiştiren, kendisine başkaldıran her ülkeyi cezalandıran, milletlerin kaynaklarına el koyan, yeryüzünde bir “Amerikan düzeni” için seferber olan ABD’nin, bütün bunları kendi içinde yaşıyor ya da tartışıyor hâle gelmesi neyin habercisi?

Demokrasi ve ifade özgürlüğü mü? Seçimi bile doğru dürüst yapamadı.

Kendisini; demokrasinin, ifade özgürlüğünün, liberalizmin kalesi olarak tanımlayıp bunları bütün dünyaya karşı bir “ihraç malzemesi/gücü” olarak kullanan, bütün “kötülüklerini” bu başlıklar altına gizleyen ABD’nin bir seçimi bile doğru dürüst yapamadığını gördük.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/abd-iceriden-kusatildi-baskenti-isgal-altinda-cokus-durdurulamaz-2057392

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim