Füze krizi, hiç de tahmin edemediğimiz, inanmak istemediğimiz, şaşırtıcı noktalara çekiliyor. ABD yönetimi, silah şirketleri, lobi şirketleri ve neocon cemaatler, füze krizi üzerinden Türkiye'ye yön vermek, hizaya çekmek, diz çöktürmek için abartılı ve iki ülke arasındaki ilişkileri sabote edici uygulamalara girişiyor.
En son ABD Kongresi, 2014 savunma bütçesine; 'ABD fonlarının Çin füze sistemlerini NATO sistemlerine eklenmesinde kullanılamayacağına' dair bir madde ekledi. Bu madde kabul edilirse, mesele bir hassasiyet boyutundan çıkıp Türkiye'ye dar ölçekte bir tür silah ambargosu anlamına gelecektir.
Aslında biz bu işi hafife aldık. NATO'dan, ABD savunma bakanlığı çevrelerinden, neocon iktidar odaklarından, ABD ve Avrupa medyasından son olarak da Türk medyasından gelen tehditvari açıklama ve yayınları, bir ihale şantajı olarak niteledik ve öfke ile karşıladık.
Yazının devamı için: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/IbrahimKaragul/askeri-yaptirim-nukleer-turkiye/43712































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.