• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İbrahim Veli: Dil ve matematik

İbrahim Veli: Dil ve matematik

Eğer gelecek belirsiz olmaya başlıyorsa “kuru bir edebiyat” ve “hesap vermeyen bir matematik” sebebiyledir. Belirsizliği çözüme ulaştırmak için; edebiyatın “edeb”iyle matematiğin “matem”e formül olacak denklemi oluşturulmalıdır. Bunun için “ses ve birim” ile “lügat ve sayılar” arasında ilişki ve tutarlılık oluşturulmalıdır. Dil ve matematik sağlıklı bir şekilde ele alınmadıkça şartlar zorlaşacak ve sonunda ‘zor oyunu bozacak’tır!

 

Mana ve Analiz

İnsanların hareketleri ile samimiyetleri arasındaki iç tutarlığı hakkıyla gözlemleyebilmek zorundayız. Ayetleri, hadisleri, atasözlerini ve şiirleri ağdalı bir şekilde vurgulayan değil, taşıdığı sorumluluğun hakkını verenlerin peşinden gidilmelidir. Aksi takdirde atılan çığlıkları, alevlenen yürekleri, “birliğimizi bozmaya kimse engel olamayacak” edebiyatıyla ya da “milletimiz bunun da üstesinden gelecektir” matematiği ile sonlandıramayız!

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim