• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İbrahim Veli: Lügat

İbrahim Veli: Lügat
“İfade Zenginliği”

Kalpte olanın dile yansıması gibi, ifade zenginliği de davranışlara yansır. En olumsuz gözüken şartlarda bile, çözüm arayıp bulmak isteyenler için bu davranışı sergilemek elzemdir. Bu açıdan 21. yüzyıl medeniyetlerin çarpışacağı, siyasi, ekonomik ve teknolojik rekabetin zirveye çıkarak gerçek fikirlerin dünyaya yön vereceği bir yüzyıl olacaktır. Zihinlerde deprem etkisi oluşturacak bir lügat sayesinde, sadece can ve mal kaybı değil, ruh kaybını da önlemek mümkündür.

“Davranış Biçimi”

Ülkemizin meselelerini nasıl çözeceği konusunda proje ve uygulamaları yeniden “tasarlamak” sevabı da, vebali de büyük bir sorumluluktur. Savunduğumuz gerçeklerin, sadece Türkiye’nin değil, bütün beşeriyetin ufkunu açacağını biliyorsak, bu “yeni nesil sorumluluk” düzeyimizi artırmalıyız. İnsanımızın tarihi ve toplumsal kişiliğini kaybetmeye tahammül edip, edemeyeceği biz zaman diliminde düzeyli davranışları örgütlemek kaçınılmazdır.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4958378/ibrahim-veli/lugat

Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim