• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

İçimizden Bir Dış Ses Olan Kitap: Okul Evde Başlar

İçimizden Bir Dış Ses Olan Kitap: Okul Evde Başlar
Merve Yurtsever yazdı..."Aile ona ayırdığınız zamana kök salan bir ağaçtır."

Aile olmak, saygı ve sevginin harmanlandığı huzur ortamında yaşamaktır. İnsan hayat serüveninde karşılaştığı her yeni olgunun acemisidir. Ustalaşmak için şüphesiz tecrübe gerekir. Anne babalar genellikle ilk çocuklarında çok hata yaptıklarını söylerler. Çünkü acemiler. Ancak bu öylesine hassas bir konu ki tecrübe için gerekli olan yıllar bir çocuğun hayatıyla eş değer durumdalar. Kusursuza en yakın ebeveyn olma telaşıyla yapılan onca hataların tamiri de gün geçtikçe zorlaşır. Anne baba olmak çocuğa rehberlik etmektir. Peki, yetirince bilinmeyen konuda nasıl rehberlik yapabilir insan?

Günümüzde çoğu ebeveyn büyüyen, gelişen, değişen bireylere nasıl eşlik edeceğinde tereddütte düşüyor. Bu da endişe ve paniğin esaretinde yanlışları doğuruyor. Geçmişte anne baba olmak daha kolaydı belki de. Sıkça bizim zamanımızda… Diyerek başlanan cümlelerle kıyas yoluna gidiliyor. Zaman ve zamanın ihtiyaçları değişti. Bizler anne babasından gördüğünü çocuklarına uygulamakta çok zorlanmayan ebeveynlerle büyüdük. Ancak her şeyin bizim çocukluğumuzdaki gibi olmadığı ve genç ebeveynlerinde büyüklerin tecrübelerine aldırmadığı şimdinin gözle görülür gerçeği.

Herkesin her şeyi çok bildiği şu dönemde, bilginin cehaletine kurban edilmemeli çocuklar. Alışagelmişin dışına çıkmanın bir tehdit unsuru olmadığı, kimi zamanda bilinen kadim yöntemlerin geçerliliğinin devam ettiğini kabul etmek gerek. Bu yüzden bilinen gerçekleri hayata geçirmenin gerekliliğini sunan bir kitaptan bahsetmek istiyorum.

Uzman psikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç "Okul Evde Başlar" isimli kitabıyla aile kavramının öneminin altını renkli kalemlerle çizmeye çalışıyor. Çocuk eğitimi ve aileyle ilgili yazılan çok sayıda kitap olduğu aşikâr. Okul evde başlar kitabını onlardan ayıran ise Türk kültürüne göre yazılmış olması. Yazar aile ve öğrenci danışmanlığı yaptığı sayısız tecrübelerini bizlerin aile yapısına uygun olarak kaleme almış. On beş bölümden oluşan kitabın ilk bölümü çarpıcı bir cümleyle başlıyor. " Dünyada, kıskanmadan insanın kendisinden daha iyi olmasını istediği tek varlık, kendi çocuğudur." Üzerinde düşünülesi bir cümle gerçekten. Dr. Fatih Kalkınç, insanın benliği dışında önem verdiği tek varlık olan çocuğunun, sağlıklı bir yetişkin olarak yaşamda var olmasına bilinçli ve en önemlisi uygulanabilir katkılar sunmaya çalışıyor devamında. Günümüzde yaşanan kuşak çatışmalarının özünün, empatik yaklaşımlarla aşılabileceğinin örneklerini, birçok ailenin "an" larına şahitlik ediyormuşçasına ve kimi zaman kendimizden bir parçaya rastladığımız, içimizden bir dış ses olarak sunuyor bizlere.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/icimizden-bir-dis-ses-olan-kitap-okul-evde-baslar-k5090.html

Bu haber toplam 356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim