• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İçsel bir yolculuğa aralanan kapı: Bahane Kapısı

İçsel bir yolculuğa aralanan kapı: Bahane Kapısı
İlk yazıdan itibaren bir kapıdan içeri girdiğinizi anlıyorsunuz. Sizi benzetmelere, renklere ve hatta tonlarına, eskilere, yenilere, uzak geleceğe en hafif tabirle hapsedecek hayallere...

Gülnur Aşçı, Bahane Kapısı'nda var olmayan bir gezegenden sesleniyor gibi. Sanki bir deprem her tarafı yıkmış, devrim her şeyi değiştirmiş ve gemi Cudi'nin tepesine tırmanmış gibi geçmişten yazıyor. Sert, hareketli, egzoz dumanı içinde gözün gözü görmediği bir yerden suyun döndürdüğü değirmeni düşünmek benim için lüks değil mi diye düşünebilirsiniz. Bu yazılanlar bana fazla iyi değil mi diye de düşünebilirsiniz. İşte tam da bunun için buradasınız. Günlük meşgaleleri bırakıp Gülnur Aşçı’nın kafasının içinden geçenleri anlamaya odaklanmalısınız. Yazar bir cennet vaat etmiyor ama uzaktan cenneti gösteriyor. Fakat onun cenneti sonsuz değil ve bir yerde bitiyor. Cenneti göstermeye ara verip iç sayıklamalar da diyebileceğimiz konuşmalara dönüyor. Sonra yine yer yer cennetten örneklere geçiyor.

Gülnur Aşçı'nın ilginç dünyasını yazılarıyla keşfetmek mümkün. Yetenekleri, zayıf noktaları, güçlü yönleri derhal kendini ele veriyor. Yazılardaki samimiyeti de görmek mümkün. Hissederek yazılmış fantastik yazılarla karşı karşıyayız. Yazının cinsiyeti olmaz ama bir genç kız yazıları okuduğumu söyleyebilirim. Biraz nahif, biraz koruyucu bir tavır var. Bir de belli ki hızlıca bir paragraf yazacak kadar da emin yazıyor. Benim gibi zor yazanların kıskanacağı bir şey bu. Öyle ya ben beğenmeyip paragrafı silerken o ikinci paragrafa geçiyor muhtemelen. Yine muhtemelen ben cümleyi gereksiz kelimelerden arındırırken o bir cümle ve bir cümle daha ekliyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/icsel-bir-yolculuga-aralanan-kapi-bahane-kapisi-makale,2370.html

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim