• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İdeali Uğruna Çile Çeken Bir Necip Fazıl

İdeali Uğruna Çile Çeken Bir Necip Fazıl
Üstad kaçmaya teşebbüs etseydi, bu, çok büyük bir yanlışlık olacaktı. Bu konuda ben de üstadın Dayızâdesi’yle aynı kanaatteydim.
Eğer üstad, konuyu bana açmış olsaydı, bu kanaatimi açıkça söyleyecektim. Ama buna rağmen fikrinden vazgeçmemesi halinde yapabileceğim bir şey yoktu.

Olağanüstü zamanlara özgü olağanüstü görevler, kendini ona verecek kahramanı bekler. İşte Necip Fazıl da o kahramanlardan biridirHer çağda, en büyük ve en ağır yük, toplumun içinde sivrilerek bilgi, düşünce ve eylemleriyle ön plana çıkan ve bu uğurda her türlü tehlikeyi göze alarak yol alan ve bu uğurda gereğinde ömür boyu hapishanede yatmayı göze alan insanların omuzunda olmuştur daima.

İlk insandan başlayarak günümüze dek gelen ve günümüzden de kıyamete kadar sürecek olan insanlık ve hakikat uygarlığını yaşatan, geliştiren, yükselten ve koruyan, toplumun lider ve önderlerinden başkası değildir.

Geçen haftaki yazımızda tarihte ses getiren ve kayıtlara “Malatya Olayı” diye geçen bu eylemden kısaca bahsetmiştik. Olayın perde arkasındaki iki kişiden biri olarak suçlanan Necip Fazıl, başka bir suç (!) isnadıyla yattığı Üsküdar Toptaşı Cezaevinden alınarak emniyet görevlileri tarafından önce olayın yaşandığı Malatya’ya ve oradan da Ankara Ulucanlar hapishanesine konulur.

Devamı: https://www.insaniyet.net/ideali-ugruna-cile-ceken-bir-necip-fazil/

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim